Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje prasidėjo skaitymo ir dailės terapijos edukaciniai užsiėmimai asmenims su negalia

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje prasidėjo skaitymo ir dailės terapijos edukaciniai užsiėmimai asmenims su negalia

Sausio 29 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko pirmasis skaitymų ir dailės terapijos edukacinis užsiėmimas „V. Mykolaičio – Putino poezijos šedevrai dailės terapijoje“. Bendradarbiaujant su Garliavos neįgaliųjų draugija visus metus kartą per mėnesį viešojoje bibliotekoje vyks skaitymo ir dailės terapijos edukaciniai užsiėmimai, skirti užtikrinti sėkmingą neįgaliųjų socialinę integraciją bendruomenėje.
Viešojoje bibliotekoje susirinkusiems Garliavos neįgaliųjų draugijos nariams skaitymų ir dailės terapijos pirmąjį užsiėmimą, iš renginių ciklo „Kai knygos prabyla spalvomis“, vedė viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė ir bibliotekos dailininkė G. Duobienė.
Kaip žinia, dailės terapija yra viena iš meno terapijos krypčių, apimanti dailės, psichologijos ir psichoterapijos žinias. Dailės terapija įprastai taikoma norint išreikšti savo jausmus ir potyrius piešiant, tapant, lipdant ar naudojant kitas meninės raiškos priemones su tikslu atrasti sveikesnį, priimtinesnį žmogui gyvenimo būdą. Dailės terapijos procesui vadovauja dailės terapijos specialistas, padedantis žmogui įsijungti į kūrybinį procesą bei jį panaudoti ugdant save ir sprendžiant psichologines problemas.
Kviesdama visus užsiėmimo dalyvius pasinerti į dailės terapiją, užsiėmimo pradžioje vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė susirinkusiems skaitė eiles iš V. Mykolaičio – Putino poezijos. Po poezijos skaitymų, bibliotekos dailininkė G. Duobienė edukacijos dalyvius supažindino su dailės terapijos metodu ir papasakojo apie jo veikimo principus. Eiles perteikdami vaizdiniais ir laisvai improvizuodami, užsiėmimo dalyviai baltus popieriaus lapus pavertė neįprastais meno kūriniais! Stebino nepaprastai kruopštus ir kūrybiškas kolektyvo darbas.
Po terapinės veiklos visiems dalyviams pavyko išgauti sodrius ir impulsyvius bei priešingai – šiluma bei harmonija dvelkiančius meno kūrinius. Kaip ir poeziją kiekvienas suprantame ir galime interpretuoti skirtingai, taip ir šie dailės terapijos dalyvių piešiniai, atspindintys pačias asmenybes jų savijautą dailės terapijos metu, patys savaime tapo geriausia terapija, teigiamai veikianti mūsų savijautą ir sveikatą. Buvo nepaprastai nuoširdu, gera ir jausminga! Ačiū visiems dalyviams už drąsą, nuoširdų darbą bei aktyvų dalyvavimą!

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė