A. Makūnienės labdaros ir paramos fondo ypatinga dovana Kauno rajono savivaldybės viešajai bibliotekai – iš knygų iliustracijų reprodukcijų sukurtas skaitymų namelis!

A. Makūnienės labdaros ir paramos fondo ypatinga dovana Kauno rajono savivaldybės viešajai bibliotekai – iš knygų iliustracijų reprodukcijų sukurtas skaitymų namelis!

Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas jau dešimt metų globoja talentingus menui ir sportui gabius vaikus. Per veiklos dešimtmetį A. Makūnienės fondas gali tikrai pasidžiaugti didžiuliu gerų darbų kraičiu. Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo tradicija – kasmet išleisti ir padovanoti knygelę pirmokams – tęsiasi jau 10 metų. Fondo įkūrėja pasirūpina, kad naujausios, fondo lėšomis išleistos knygos pasiektų visų Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos filialų ir Kauno rajone esančių mokyklų bibliotekas.

Fondo lėšomis kasmet išleidžiamos vaikams bei jaunimui skirtos poezijos, apsakymų ir pasakų knygos: B. Brazdžionis „Istorija“ (2009), P. Palilionio „…kaip Peštukas metė pūką“ (2010), P. Mašioto „Girdėta negirdėta“ (2011), L. Inio sudaryta ir Garliavos Jonučių progimnazijos ir Garliavos meno mokyklų moksleivių piešiniais iliustruota knyga „Atsidaro metų durys“ (2012), Kauno rajono mokyklų 4-7 klasių moksleivių sukurta pasakų knygelė „Kuprinės pasakos“ (2014), Z. Gaižauskaitės eilėraščių knygelė „Delnuose laikau saulutę“ (2015), I. Sekevičienės „Debesynų pasakos“ (2016) ir Č. Navakausko trumpų kūrinėlių rinktinė „Kaip susikalba raidės“ (2017). Visų išleistų knygų pagrindu parengtos iliustracijų parodos buvo eksponuojamos Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

2017-ieji metai Viešajai bibliotekai buvo ypatingi ne tik bibliotekos fondus papildžiusiomis fondo lėšomis išleistomis naujomis knygomis, bet ir Viešajai bibliotekai padovanota ypatinga dovana – knygų iliustracijų reprodukcijų vaizdinė medžiaga, iš kurios viešosios bibliotekos direktorės Irenos Viktorijos Stančiauskienės iniciatyva iš spalvingų knygų iliustracijų reprodukcijų Viešosios bibliotekos Vaikų centre sukurtas įspūdingas skaitymų namelis.

Visoje Lietuvoje vykusios akcijos „Knygų Kalėdos“ metu, Viešosios bibliotekos Vaikų centre sukurtame spalvingame ir eilėmis išmargintame skaitymų namelyje, kurį jau spėjo pamilti nuolatiniai mūsų bibliotekos lankytojai, gruodžio mėnesį vyko garsiniai skaitymai ir įvairios vaikams ir jaunimui skirtos edukacijos. Traukos centru tapusiame skaitymų namelyje, patogiai ant sėdmaišių susėdę puikių knygų apsuptyje vaikai susipažįsta ir skaito naujausias knygas, bendrauja su draugais ir noriai leidžia laisvalaikį bibliotekoje po pamokų ir savaitgaliais.

Šiais 2018-aisias metais, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, skaitymų namelyje vyks 100 lietuviškų knygų, patekusių į Lietuvos šimtmečiui skirtą sąrašą „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“, garsiniai skaitymai. Vaikų centro lankytojus ne tik domina šio jaukaus ir paslaptimi dvelkiančio skaitymų namelio atsiradimo istorija, bet kartu tai puiki edukacinė priemonė, skatinanti meilę knygai.

Tad visus knygų mylėtojus ir ne tik, maloniai kviečiame apsilankyti Viešojoje bibliotekoje ir turiningai praleisti laisvalaikį, dalyvaujant nuotaikingose edukacijose, ir pabuvoti nuostabaus grožio Viešosios bibliotekos Vaikų centre įsikūrusiame skaitymų namelyje!   

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė