Jonavos viešosios bibliotekos savanorio dovana Lietuvai

Jonavos viešosios bibliotekos savanorio dovana Lietuvai

Atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirtas projektas „Šimtmečio dovanos“, kvietė kurti dovanas – gerus darbus, skirtus vienas kitam, bendruomenei, miestui, valstybei. Šiuo projektu buvo siekiama padėti augti savanorystės iniciatyvoms, pritraukti daugiau žmonių, paskatinti kurtis naujoms savanorystės tradicijoms bendruomenėse, kaimynystėse, kolektyvuose ar šeimose.
Gruodžio 5 d. – Tarptautinę savanorio dieną – buvo surengta šventė visiems dovanojusiems Šimtmečio dovanas. Iš visos Lietuvos žmonės padovanojo 500 dovanų Lietuvai ir savanorystei skyrė 277 tūkstančius valandų. Jų iniciatyvos buvo pačios įvairiausios – pilietinės akcijos ir žygiai, tautinės juostos audimas, pagalba senjorams, radijo laidų kūrimas ir t. t. Šventės metu į susirinkusiuosius kreipęsis projekto globėjas LR Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis teigė besididžiuojantis visais jais nepriklausomai nuo to, kokius projektus jie įgyvendino, bet tai padarė neverčiami ir didžiuodamiesi tuo, kad yra Lietuvos piliečiai. Visiems savanoriams įteiktos Lietuvos trispalvės ir 100-mečio ženkliukai.
Džiaugiamės kad, Jonavos viešosios bibliotekos savanoris Domantas Žukauskas tapo šio projekto dalimi. Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos moksleivis geranoriškai skiria savo laisvą laiką ir dalijasi sukauptomis žiniomis. Jonavos viešojoje bibliotekoje suaugusieji mokomi anglų kalbos pradžiamokslio, kuris pagelbėtų užsienyje susikalbant su vietiniais, ieškant informacijos internete ir t.t.

Daugiau savanorių – daugiau dovanų Lietuvai, gražesnė mūsų valstybės šventė!

Plačiau apie projektą:
http://www.lietuva.lt/100/lt/simtmecio-dovanos/apie

Jonavos viešosios bibliotekos informacija