Bibliotekoje to dar nebuvo: šešiametis rašytojas pristatė savos kūrybos knygą

Bibliotekoje to dar nebuvo: šešiametis rašytojas pristatė savos kūrybos knygą

Rugsėjo 5 d. Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centre įvyko šešiamečio rašytojo Ausčio Juozaičio knygos „Nuostabi vaikystė“ pristatymas. Rudenišką dieną jaunąjį rašytoją sveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos direktorius Jonas Petkevičius, Ausčio mokytojai, šeimos nariai, bendraklasiai, draugai.
Šešerių Austis ne tik rašo ir skaito knygas, bet ir lanko tautinių šokių kolektyvą „Tauškutis“, dainuoja ir piešia, mokosi anglų kalbos, lanko gitaros pamokas ir žaidžia krepšinį. Austis visiems susirinkusiems pasakojo, kaip pradėjo rašyti knygą, kodėl sugalvojo būtent tokį knygos pavadinimą, kuri istorija jam yra pati įdomiausia, skatino suaugusiuosius išdrįsti parašyti savo knygą. Kartu su mama rodė savo skaičiavimo sugebėjimus.
Jaunąjį rašytoją pasveikino ir talentingo vaiko knygos leidybą parėmė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Sveikinimo žodžius sakė Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos direktorius Jonas Petkevičius, pradinio ugdymo pedagogė Aldona Misiūnienė, Kauno rajono Garliavos lopšelio / darželio auklėtoja Milda Gudavičiūtė, Kauno rajono Garliavos meno mokyklos muzikos mokytoja Marija Janavičienė, sporto treneriai Rolandas Urkis ir Tomas Bakanauskas, menininkė, sukūrusi knygai iliustraciją – Gintarė Minelgaitė.
Bibliotekoje knygos pristatymo dalyviai visi kartu skaitė Ausčio Juozaičio sukurtas istorijas ir linkėjo sėkmės ir entuziazmo tęsiant veiklas. Knygos pristatymo pabaigoje Austis Juozaitis dalijo autografus.

Neringa Klimauskienė
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka