Vasaros skaitymų palėpėje tuščia nebūna

Vasaros skaitymų palėpėje tuščia nebūna

Lietus neišgąsdina nei vaikų, nei mamų, nei jų noro susiburti miestelio bibliotekos vaikų literatūros skyriuje – Vasaros skaitymų palėpėje, visi tyloje skaitė atsineštas knygas („Rugiuose prie bedugnės“, „Grybų karas“, „Pasakos apie tave ir mane“, „Šunojaus diena“, „Išminties kalendorius“, „Sunki meilė“, „Tarsi vagis pavogė“, „Interneto mergina“ ir kitas ). Po skaitymų, vyko komandinis darbas: žodžių dėlionės, knygų piramidžių statyba, knygų autorių viktorina. O po linksmybių – vaistažolių arbata, ir Tivanos mamos naminis pyragas pakvipo visoje bibliotekoje.
Dar viename susiėjime bibliotekoje lankėsi Kaišiadorių raj. PK policijos pareigūnės – I. Budrikienė ir N. Alionienė. Vaikai turėjo galimybę ne tik paklausyti naudingos informacijos apie saugų elgesį kelyje, namuose, bet ir pasižymėti dviračius. Ačiū pareigūnėms!
Nors lauke daug žydinčių gėlių, bet savomis rankomis pagamintos gėlės – nepakartojamos. Iš tampomojo popieriaus vaikai gamino savo gėles. Kiekvieno skirtingos, savitų spalvų ir labai mielos. Mokytoja Birūta Pilvelienė padėjo vaikams jas klijuoti, o po kūrybinio darbo arbata dar skanesnė.
O kur dar Laimės piešimas… o jei tai dar vyksta ant žemės…pasirodo žiežmariečių vaikams laimė – jų šeimos arba namai, po kelionių.
Dabar laukia Smaližių šventė, kurios metu vaikai ne tik skanaus, bet ir patys gamins.

Arina Keturkaitė
Kaišiadorių rajono savivaldybės viešoji biblioteka


Parašykite komentarą