Jonavoje įvyko Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdis

Jonavoje įvyko Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdis

2017 m. birželio 21 d. Jonavos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko antrasis šių metų Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdis.
Posėdyje aptartos regiono veiklos, kaip „Aprūpinti bibliotekas socialinės bei informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“, pristatytos dviejų naujų Kauno apskrities viešosios bibliotekos regioninių projektų „Lietuvos tarpukario šventės ir iškilmės“ ir „Vaikas – vaikui“ veiklos, partneriai; aptartos varžytuvių „Vasaros skaitymo iššūkis“ taisyklės, organizaciniai klausimai, pasidžiaugta visų Kauno ir Marijampolės apskričių savivaldybių viešųjų bibliotekų ir jų lankytojų aktyvumu priėmus skaitymo iššūkį.
Lietuvos kultūros ministerijos atstovė pristatė gegužės mėnesį patvirtintą bibliotekos lankytojų pasitenkinimo teikiamomis paslaugomis tyrimo metodiką. Norėdamos išsiaiškinti lankytojų nuomonę apie teikiamas paslaugas ir aptarnavimo kokybę, tyrimo metodiką gali taikyti ir savivaldybių viešosios bibliotekos. Informuota apie pakartotinai atlikto (pirmasis buvo 2014 m.) tyrimo „Gyventojų dalyvavimas kultūroje ir pasitenkinimas kultūros paslaugomis“ džiuginančiai nuteikiančius rezultatus. Tyrimas parodė, kad Lietuvos gyventojų lankymasis bibliotekose nuo 2014 m. reikšmingai nekito, bibliotekose lankosi beveik trečdalis gyventojų. 2017 m. geriausiai prieinamos yra viešųjų bibliotekų paslaugos. Jos lankytojų vertinamos kaip kokybiškiausios paslaugos kultūros srityje.
Posėdžio dalyviai turėjo galimybę patirti, kaip organizuojami ir vyksta renginiai Jonavos savivaldybės viešosios bibliotekos knygų terasoje, susipažinti su Jonavos miesto istorija. Kolegos nuoširdžiai dėkojo Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Reginai Ūsienei, perleidžiančiai vadovavimą bibliotekai ir atsisveikinančiai su bibliotekininkų bendruomene.


Parašykite komentarą