Europos diena Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje paminėta daugybe renginių

Europos diena Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje paminėta daugybe renginių

Gegužės 9 dieną Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje, garsėjančioje aktyvia bendruomene ir Europos dienos šventimo tradicijomis, nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro vyko daugybė renginių, skirtų Europos dienai.
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kasmet skelbia konkursą, skirtą paminėti Europos dienai, kuri Visose Europos valstybėse švenčiama gegužės 9-ąją, pažymint Prancūzijos užsienio reikalų ministro Roberto Šumano ir jo pasekėjų 1950 metais paskelbtą deklaraciją, suteikusią Europai postūmį vienytis. Parengusi projektą „Tavo galimybės Europos Sąjungoje“, Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka sulaukė Atstovybės vadovo Arnoldo Pranckevičiaus laiško, kuriame informuojama, jog garliaviečių projektas atrinktas tarp tų, kurie geriausiai atitinka Europos dienos paminėjimo koncepciją, įtraukia daugiausiai vietos bendruomenės narių. Renginio organizatoriai – Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kartu su projekto partneriais: Garliavos sporto ir kultūros centru ir Garliavos Jonučių gimnazija Europos dieną kartu švenčia nebe pirmus metus.Gegužės 9 dieną jau nuo ankstyvo ryto į Kauno rajono savivaldybės viešąją bibliotekoje gausiai susirinkusius Garliavos mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų moksleivius su Europos diena sveikino Garliavos meno mokyklos moksleivių pučiamųjų instrumentų orkestras. Šventiniai renginiai bibliotekoje prasidėjo Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Irenos Viktorijos Stančiauskienės iškilmingu pasveikinimu, po kurio renginio dalyvių laukė išskirtinis žinių mūšis – „Ką žinai apie Europos Sąjungą“. Tarp keturių tarpusavyje besivaržiusių Garliavos mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų moksleivių komandų įveikę net tris žinių mūšio turnyrus su nedidele taškų persvara nugalėtojų titulą pelnė Garliavos Jonučių gimnazijos moksleiviai. Drąsūs ir veržlūs dalyviai savo istorines ir geografines žinias apie Europos Sąjungą pasitikrino dalyvaudami „ES piknike“: žaidė kupinas iššūkių „Žinių klases“, dalyvavo kulinarinių atradimų kupinose akcijose ir konkursuose. Besidomintieji Europos Sąjungos institucijų veikla visą dieną bibliotekoje veikiančiame informaciniame stende galėjo susipažinti su svarbiausiomis Europos Sąjungai datomis: Romos sutarties 60-mečiu ir Erasmus+ programos 30-mečiu, Lietuvos 10-mečiu Šengeno erdvėje ir „ES galimybių sienoje“ parašyti linkėjimus Europos Sąjungai ir pasidaryti asmenukes.
Džiaugdamiesi taika ir vienybe visoje Europoje, šventės dalyviai dalyvavo simbolinėje akcijoje „Trispalviais skėčiais apjuoskime Lietuvą“ ir Garliavos sporto ir kultūros centro režisierės ir renginių organizatorės Zitos Butiškytės paskatintos Garliavos mokyklų, progimnazijų ir gimnazijų moksleivių komandos paruošė po originalią dovaną Europos Sąjungai. Bibliotekoje vykusių nuotaikingų varžybų, konkursų, akcijų nugalėtojai ir juos atlydėję mokytojai buvo apdovanoti vardinėmis padėkomis ir renginio organizatorių įsteigtomis saldžiomis dovanomis.
Pasibaigus vyresniųjų klasių moksleivių žinių pasitikrinimo varžyboms, prasidėjo jauniausiems bibliotekos lankytojams – ikimokyklinio amžiaus vaikučiams ir jų tėveliams skirtas laikas. Bibliotekoje vykusio teatralizuoto muzikinio šou metu kartu su bite Rite ir muse Zirzile mažieji šventės kartu su į šventę juos atlydėjusiais tėveliais ir auklėtojomis skaičiavo, šoko ir dainavo. Šaunioji bitės Ritės ir musės Zirzilės komanda vaikams ant veidukų piešė gyvūnus ir žaidė įvairius žaidimus.
Europos dienos šventinę programą užbaigė Kauno muzikos ansamblio „Ainiai“ surengtas įspūdingas pasirodymas.

Regina Vasauskaitė
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka

 


Parašykite komentarą