2016-aisiais – Bibliotekų metais į duris beldžiasi virtualioji realybė

2016-aisiais – Bibliotekų metais į duris beldžiasi virtualioji realybė

15443140_10154090451226863_6850279781274545_oBaigiasi 2016-ieji – Bibliotekų metai, per kuriuos šalyje įvyko rekordinis renginių, projektų ir įvykių skaičius. Pagrindiniai šių metų veiklos akcentai buvo KNYGA ir SKAITYMAS, sutelkę visuomenę atrasti skaitymo malonumą. Tačiau šalia knygų bibliotekose įsitvirtino daug naujoviškų paslaugų, tarp kurių jau galima pamatyti ir virtualiosios realybės ekspoziciją – pirmą tokią Europoje.
Šalies bibliotekos aktyviai įsitraukė organizuodamos įvairius renginius, o drauge sudomindamos jais visuomenę. Išskirtiniai Bibliotekų metų renginiai, pasižymėję ypač didele lankytojų gausa, buvo bibliotekų erdvė, suorganizuota jau 17-tą kartą vykusioje Vilniaus knygų mugėje, bibliotekų dalyvavimas parodoje „Mokykla 2016“, kurios metu buvo stiprinamas bibliotekų ir mokyklų dialogas.
Bibliotekų metams paminėti Lietuvos bibliotekininkų draugija skyrė ir savo rengiamą tradicinę Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, jos tema pasirinkdama Bibliotekų metų moto – „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“. Savaitės metu šalies bibliotekose įvyko 2046 renginiai: konkursai, susitikimai, diskusijos, skirtos bendruomenių įtraukimui į skaitymo skatinimo, kūrybingumo lavinimo projektus. Renginiuose apsilankė daugiau nei 50 tūkst. lankytojų.
Viena prasmingiausių ir ryškiausių metų iniciatyvų – skaitymai „Vasara su knyga“, pakvietę vaikus ir jaunimą skaityti, bendrauti ir pramogauti bibliotekose. Čia vyko kūrybinės ir edukacinės dirbtuvės, vaidinimai, iš viso 2,5 tūkst. renginių.
Skaitymai „Vasara su knyga“ aktyviausiai vyko Kauno regiono viešosiose bibliotekose. Čia per visą vasarą nuvilnijo daugiau nei 900 įvairių renginių, kuriuose apsilankė per 15 tūkst. dalyvių. Įsimintiniausiu vasaros akcentu tapo tiesiogiai Youtube kanalu transliuotas atidaromasis renginys „Vasara su knyga: nuo saulėtekio iki saulėlydžio“, kurio vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia. Baigiamajame Bibliotekų metų renginyje Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė padėkos raštą Kauno apskrities viešosios bibliotekos Strateginės plėtros ir inovacijų centro vadovei Editai Urbonavičienei.

NUOTRAUKOS


Parašykite komentarą